- 1 paket Makarna
- 1 kavanoz Garnitür
- Sosis
- Kaşar peynir
- Salça
- Sıvı yağ
- Süt
- Tuz
Yapılışı:
Önce makarnalarımızı tuzlu suda haşlayalım ve suyunu süzüp bekletelim. Bir tavaya garnitürü ve küp küp doğradığımız sosisleri alalım. Üzerinde yağı gezdirip 1 yemek kaşığı biber salçası koyup kısık ateşte karıştıralım. Salçayı seviyorsanız daha fazla da ekleyebilirsiniz tercih sizin!
Sonra genişçe bir tencereye makarnaları dökelim ve üzerine salçalı garnitür karışımımızı yayalım. Üzerine kaşar rendeleyelim. 1 Su bardağı sütü tencerenin üzerinde gezdirip dökelim ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
Sütümüzün makarnamızın yüzeyinde oluşturduğu kabarcıklar durağanlaştığında yemeğimiz hazır demektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder