MALZEMELER
250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı kuru fasulye
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda ıslayın. Düdüklü tencerenize etleri alın ve kendi yağında kavurun. Rengi değişmeye başlayınca etin yağını çıkarın ve doğradığınız kuru soğanları ekleyip beraber kavurun. Etlerin rengi tamamen dönünce zeytinyağını ve salçayı ekleyin; birkaç dakika karıştırın. Sonrasında fasulyelerinizi tencereye ekleyin, suyunuzu döküp tuz ve pul biberinizi de atarak pişirmeye devam edin. Düdüklü tencerede ortalama 20 dakika sonra hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder