MALZEMELER:
- Yarım kilo kuzu eti
- 3 adet patates
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet yeşil biber
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Kekik
- 1 çay kaşığı Pul Biber
- Yoğurt
- Biber Salçası
YAPILIŞI:
Kuzu etini parmak uzunluğunda ince ince doğrayın. Sote tavasına kızınca doğradığınız etlerinizi ekleyin ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağını etin üzerine döküp kavuralım. Etler biraz pişince üzerine doğradığınız biberleri ve domatesi ekleyin. Tuz, kekik ve pul biber atıp 1 çay bardağı kadar kaynamış su ekleyin ve pişmeye bırakın. Başka bir tavada ise ince ince kıydığınız patatesleri kızartın. Servis yapacağınız tabağa kızarttığınız patatesleri yayın. Etlerinizi ekleyin ve üzerine yoğurt yayın. Salçalı sosunuzu da üzerine dökün. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder