8 Nisan 2015 Çarşamba

Tutmaç çorbası



Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1, 5 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1, 5 litre su
  • Tuz


Yapılışı:

Mercimeğimizi az miktarda tuzlu suda 20 dakika kadar haşlıyoruz. Suyunu süzüp tekrar 1, 5 litre suya koyup kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra arpa şehriyeleri de ekliyoruz. Bu sırada az miktarda tuz da ekleyelim. Şehriyeler de hazır olunca ocağın altını kapatıyoruz. 2 kase yoğurdu çırpıp ekliyoruz. Sos tavasında tereyağımız ve salçalarımızı kavurup tenceremize ekliyoruz. Kuru nanemizi ve dövdüğümüz sarımsaklarımızı da katıp çorbamızı karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder